Túra alatt sem kell koplalnod. Este, táboverés után ki-ki bemutathatja főzőtudományát.
Hozzávalók:
Keverd össze a tojásokat, tejet, sót és borsot. Tedd bele a kenyeret, néhány percig hagyd beszívódni a kenyérbe a masszát. Addig süsd olajban a kenyerek mindkét oldalát, amíg aranybarna nem lesz.
Verd fel villával a tojásokat, egy bögrében keverd bele a tejet, a sót és borsot. Öntsd a felforrósított olajba a massza felét, és süsd meg. Félbehajtva tálald.
Forrásban lévő sós, vagy Vegetás vízben főzd puhára a makarónit, kb. 10 percig, közben reszeld le a sajtot. Szűrd le a tésztát, és tedd forró olajba. Paradicsommal és reszelt sajttal tálald. Tedd rá a paradicsomot, vagy a tejfölt.
Főzd a rizst nagy bográcsban sós vízben amíg megpuhul, kb 15 percig. Szűrd le, és tedd félre hűlni. Apríts vagy reszelj egy kis mennyiséget a rendelkezésedre álló zöldségfélékbol és add a rizshez. Egy bögrében keverj össze olajat, citromlét, sót, borsot. Öntsd a salátára, és óvatosan keverd meg, hogy a hozzávalók ne törjenek össze.
Sós vízben főzd puhára a kockákra vágott krumplit (lassú tűzön 10-20 percig). Pirítsd meg olajban a felaprított hagymát néhány percen át. Keverj hozzá piros paprikát, add hozzá a lecsót, főtt krumplit, a kis doboz húskonzervet, sót, borsot. Keverd meg, és főzd együtt még kb. 5 percig. Igyál hozzá limonádét.
Készítsd el a zöldséglevest a zacskón lévő utasítás szerint. Add hozzá a húskonzervet, és főzd őket együtt. A galuskához főzd puhára a krumplit és törd össze. Gyúrd sűrű tésztává liszttel, sóval. Sodorj kis golyókat, forgasd lisztbe és főzd 10 percig a forrásban lévő pörköltben.
Forrósíts olajat vagy vajat a serpenyőben, és pirítsd benne aranybarnára a rizst. A felaprított hagymával együtt pirítsd ég néhány percig. Tedd bele a gombát és a paradicsomot. Keverj össze hideg vízzel egy zacskó levesport, és öntsd a rizses zöldségre. Óvatosan kavargatva főzd, amíg a rizs felszívja a vizet.
Csomagold alufóliába a krumplit, és 1/2 - 1 óráig süsd. Edd vajjal vagy sajttal.
Vágd ki az alma magházát, a helyébe mazsolát és cukrot tegyél. Tedd bele az alufóliába, és forró hamuban 25-45 percig süsd.
Hámozd, vagy tisztíts meg egy fehérrépát, vágd hosszában szét, fűszerezd, tegyél bele egy kevés vajat, majd fóliába tekerve 30-40 percig süsd
Sózd meg kissé a húst, tekerd fóliába, paradicsommal és gombával, majd temesd 30 percre hamuba.
Lyukaszd ki felül a tojást, 10 percre tedd hamuba.
Tészta masszája: A tésztát lisztből és vízbol keményre gyúrva süsd meg a nyársra csavarva és edd lekvárral!
Az egészet alufóliába tenni, kb. fél óra alatt kész forró hamuban.
Elkészítése felettébb bonyolult, a leveleket rajta kell hagyni a csövön, hamuba temetni, majd megsülve jóízűen elfogyasztani.
Amennyiben te is tudsz receptet, ami a túra alatt a táborban elkészíthető, akkor küldd el, és feltesszük az oldalra!